Sposób przygotowania:
ryż z parówkami i sosem słodko kwasnym
Ryż gotujemy na pół miękko. W rondelku rozgrzewamy olej. Cebulę obieramy o kroimy w krążki. Z pomidorów ściagamy skórkę i dodajemy do cebuli oraz obieramy czosnek i również dodajemy do rondelka. Razem przez parę minut dusimy. Dodajemy następnie do tego pół puszki kukurydzy . paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do rondelka. Dusimy wszystko ok 5 minut. Posypujemy cukrem, dodajemy ocet balsamiczny, Doprawiamy solą, pieprzem, chili. W połowie szklanki soku z kukurydzy rozrabiamy mąkę ziemniaczaną. Dokładnie aby nie było grudek. Podsmażamy parówki pokrojone w talarki, dodajemy do rondelka z warzywami. Wszystko mieszamy ze sobą i na koniec dodajemy masę z mąki ziemniaczanej i mieszamy dokładnie przez kilka minut. Całość wykładamy na ugotowany ryż. Smacznego