Szyman.

Szyman.

Kucharz
[Przepisów: 15]

Ryż z truskawkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wyśmienity i zdrowy deser niskokaloryczny. Wegetariański. Podstawą potrawy są truskawki które nadają niezwykły smak deserowi.

Ryż z truskawkami

Składniki:

Ryż z truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Ryż z truskawkami
Przygotować mały garnek i ugotować ryż w woreczku według przepisu na opakowaniu.

W trakcie gotowania ryżu umyć truskawki, oczyścić z zielonych szypułek i każdą przekroić na pół. Przygotować mikser i 3 miseczki. Do miksera wlać jogurt i wszystkie truskawki prócz kilku na dekorację. Zmiksować i przelać do trzech miseczek.

Wyłączyć ryż po ugotowaniu. Przygotować kubek. Ryż wyjąć z woreczka i czwartą część ryżu przełożyć do kubka.

Potem wlać połowę jogurtu z truskawkami wcześniej miksowanego potem czwartą część ryżu i ozdobić truskawką. Tak samo przygotować drugi kubek i posypać cynamonem na wierzchu. Jeść ciepłe.

S M A C Z N E G O ! ! ! 

Tagi:

ryż