Sposób przygotowania:
Ryż z truskawkami
Przygotować mały garnek i ugotować ryż w woreczku według przepisu na opakowaniu.
W trakcie gotowania ryżu umyć truskawki, oczyścić z zielonych szypułek i każdą przekroić na pół. Przygotować mikser i 3 miseczki. Do miksera wlać jogurt i wszystkie truskawki prócz kilku na dekorację. Zmiksować i przelać do trzech miseczek.
Wyłączyć ryż po ugotowaniu. Przygotować kubek. Ryż wyjąć z woreczka i czwartą część ryżu przełożyć do kubka.
Potem wlać połowę jogurtu z truskawkami wcześniej miksowanego potem czwartą część ryżu i ozdobić truskawką. Tak samo przygotować drugi kubek i posypać cynamonem na wierzchu. Jeść ciepłe.
S M A C Z N E G O ! ! !
W trakcie gotowania ryżu umyć truskawki, oczyścić z zielonych szypułek i każdą przekroić na pół. Przygotować mikser i 3 miseczki. Do miksera wlać jogurt i wszystkie truskawki prócz kilku na dekorację. Zmiksować i przelać do trzech miseczek.
Wyłączyć ryż po ugotowaniu. Przygotować kubek. Ryż wyjąć z woreczka i czwartą część ryżu przełożyć do kubka.
Potem wlać połowę jogurtu z truskawkami wcześniej miksowanego potem czwartą część ryżu i ozdobić truskawką. Tak samo przygotować drugi kubek i posypać cynamonem na wierzchu. Jeść ciepłe.
S M A C Z N E G O ! ! !
pietroocha