Sposób przygotowania:
Ryżowa sałatka z ogórkiemEtap 1

Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, ostudzić, wysypać z woreczka.
Etap 2

Ogórka umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach razem ze skórką.
Etap 3

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w dużą kostkę, dodać do ryżu. Sałatę umyć, osuszyć, poszatkować. Kukurydzę i fasolkę odsączyć, cebulę pokroić w drobną kostkę. Sałatę, cebulę, kukurydzę i fasolkę dodać do ryżu.
Etap 4

Do sałatki dodać odciśniętego z nadmiaru płynu ogórka, majonez, musztardę, trochę soli i pieprzu.
Etap 5

Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły".