gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

ryżowa sałatka z tuńczykiem 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ryżowa sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i fasolką czerwoną

ryżowa sałatka z tuńczykiem 2

Składniki:

ryżowa sałatka z tuńczykiem 2

 

  • opakowanie tuńczyka w sosie własnym w kawałkach,
  • jedna paczuszka ryżu białego,
  • pół puszki fasoli czerwonej,
  • pół puszki kukurydzy,
  • 3 ogórki kiszone,
  • pomidor,
  • pół cebuli
  • pieprz, sól,
  • 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

ryżowa sałatka z tuńczykiem 2
Tuńczyka odsączamy i wrzucamy do miski, dodajemy do niego odsączoną i przelaną wodą kukurydze i fasolę czerwoną, kroimy na drobne kawałki ogórki i pomidora pozbawionego wcześniej skórki, wrzucamy do miski. Cebulę obieramy i siekamy na drobne kawałeczki. Do całości dodajemy ugotowany ryż. Wszystko mieszamy wraz z trzema łyżkami majonezu. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego