Boron31

Boron31

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Ryżowa z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jest to sałatka nieskomplikowana, niedroga i smakuje wiosną:)

Ryżowa z koperkiem

Składniki:

Ryżowa z koperkiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryżowa z koperkiem
Ryż gotujemy na sypko, jajka na twardo. Studzimy
Ogórki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Lekko solimy, odstawiamy na 10minut, następnie odciskamy.
Koperek myjemy, osuszamy i siekamy. Jajka obieramy i kroimy w kostkę.
Do ryżu dodajemy ogórka, jajka i koperek. Doprawiamy i mieszamy z majonezem.

Tagi:

ryż jajko jajka