Sposób przygotowania:
Ryżowe kotlety z mięsem
Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na op. i przestudzamy( jak dla kogoś za dużo można dodać troszkę mnie).
Cebulę obieramy i drobniutko kroimy. Czosnek obieramy i też drobniutko kroimy(można przesmażyć lekko na niewielkiej ilości oleju).
Łączymy przygotowane składniki ryż, mięso, cebulę, czosnek. Dodajemy łyżkę tartej bułki i wbijamy do przygotowanej masy jajko.
Raz jeszcze mieszamy i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano.
Cebulę obieramy i drobniutko kroimy. Czosnek obieramy i też drobniutko kroimy(można przesmażyć lekko na niewielkiej ilości oleju).
Łączymy przygotowane składniki ryż, mięso, cebulę, czosnek. Dodajemy łyżkę tartej bułki i wbijamy do przygotowanej masy jajko.
Raz jeszcze mieszamy i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano.