Sposób przygotowania:
Kulki ryżowe z mięsem mielonym wg Di
Opłukany ryż ugotować w wodzie razem z kostką bulionową, suszem warzywnym i listkiem laurowym. Powinien być lekko niedogotowany.
Mięso mielone wymieszać ze składnikami podanymi w przepisie i przygotować tak jak na kotlety mielone.
Przestygnięty ryż wymieszać z jajkiem, natką pietruszki, curry i kurkumą.
Masę doprawić solą i pieprzem. Z ryżu formować kulki, nadziać farszem mięsnym i każdą z osobna obtoczyć w bułce tartej.
Rozgrzać tłuszcz w garnuszku lub na głębokiej patelni. Kulki smażyć przez około 10 minut.
Mięso mielone wymieszać ze składnikami podanymi w przepisie i przygotować tak jak na kotlety mielone.
Przestygnięty ryż wymieszać z jajkiem, natką pietruszki, curry i kurkumą.
Masę doprawić solą i pieprzem. Z ryżu formować kulki, nadziać farszem mięsnym i każdą z osobna obtoczyć w bułce tartej.
Rozgrzać tłuszcz w garnuszku lub na głębokiej patelni. Kulki smażyć przez około 10 minut.