kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Ryżówki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne ciastka ryżowe, są lekkie

Ryżówki

Składniki:

Ryżówki

 

  • 20 dag masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 16 dag cukru
  • 25 dag kleiku ryżowego
  • 1 małe opakowanie cukru waniliowego
  • dżem wiśniowy

Sposób przygotowania:

Ryżówki
Wszystkie składniki podane w przepisie zagnieść. Z ciasta odrywać małe kawałki, delikatnie je spłaszczać, w środku zrobić małe wgłębienie, które wypełnić dżemem. Ciastka ułożyć na natłuszczonej blaszce wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułka tartą. Piec w temp. 200 st. C przez 15 minut.