ausia11-11

ausia11-11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Ryżowo-paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka w przygotowaniu i smaczna w smaku sałatka ryżowo-paprykowa.

Ryżowo-paprykowa

Składniki:

Ryżowo-paprykowa

 

  • 20 dag jasnego ryżu
  • jeden średni seler
  • dwie cebule
  • dwa ogórki konserwowe
  • 20 dag kiełbasy szynkowej
  • jedno opakowanie jogurtu naturalnego 150 g
  • odrobina sosu Tabasco
  • dwie łyżki majonezu
  • szczypta cukru
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ryżowo-paprykowa
Ugotować ryż - na małym ogniu około 30minut.
Cebulę, ogórki, paprykę,, szynkę pokroić w drobne plasterki. Studzony ryż wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodać majonez i sos Tabasco.
Przyprawić solą i pieprzem.
Sałatkę odstawić na godzinę do lodówki.