gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Omlet z migdałami i powidłami śliwkowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki i prosty w wykonaniu omlet/placek z dodatkiem rozdrobnionych migdałów podany z powidałami śliwkowymi.

Omlet z migdałami i powidłami śliwkowymi

Składniki:

Omlet z migdałami i powidłami śliwkowymi

 

  • 1 jajko,
  • pół szklanki mleka,
  • 3 łyżki mąki,
  • 2 łyżki rozdrobnionych migdałów,
  • olej do smażenia,
  • powidła śliwkowe.

Sposób przygotowania:

Omlet z migdałami i powidłami śliwkowymi
Jajko rozkłócamy trzepaczką, stopniowo wsypujemy mąkę i wlewamy mleko. Na koniec dodajemy rozgrobnione migdały.

Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy masę i smażymy na złoto, przewracamy na drugą stronę i smażymy również na złoto.

Usmażony omlet smarujemy powidłami śliwkowymi i składamy w pół.

Jeżeli lubimy bardzo słodki posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego

Tagi:

dania jajka omlet