Sposób przygotowania:
Wiosenna zupa z rzodkiewką
Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w drobną kostkę na patelni stopić masło i podsmażyć na nim marchew z pietruszką w trakcie smażenia dodać por pokrojony w paseczki i suszone pomidory, całość tylko lekko podsmażyć.
Warzywa przełożyć do garnka zalać 1,5 litra wody, dodać ziemniaki pokrojone w większą kostkę, lubczyk i przyprawę, zagotować. Kiedy zupa się zagotuje, dodać rozdrobniony na różyczki kalafior i 1 pęczek rzodkiewki pokrojony w cienkie plasterki teraz całość gotować do miękkości na koniec dodać śmietanę i pieprz, można tez ewentualnie doprawić jeszcze solą.
Przed podaniem do zupy dodać posiekany koper i pozostałą rzodkiewkę pokrojoną w plasterki ( ta rzodkiewka ma stanowić chrupiący element w zupie).
Warzywa przełożyć do garnka zalać 1,5 litra wody, dodać ziemniaki pokrojone w większą kostkę, lubczyk i przyprawę, zagotować. Kiedy zupa się zagotuje, dodać rozdrobniony na różyczki kalafior i 1 pęczek rzodkiewki pokrojony w cienkie plasterki teraz całość gotować do miękkości na koniec dodać śmietanę i pieprz, można tez ewentualnie doprawić jeszcze solą.
Przed podaniem do zupy dodać posiekany koper i pozostałą rzodkiewkę pokrojoną w plasterki ( ta rzodkiewka ma stanowić chrupiący element w zupie).
SylaUla
iziona
Koniecznie :)