ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 193]

Surówka z liści rzodkiewki z ogórkiem i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszna surówka z liści rzodkiewki z ogórkiem konserwowym i rzodkiewką. Liście powinny być młode i pochodzić z ekologicznych upraw (bez oprysków). Liście rzodkiewki mają właściwości odtruwające i przeciwnowotworowe.

Surówka z liści rzodkiewki z ogórkiem i rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z liści rzodkiewki z ogórkiem i rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Surówka z liści rzodkiewki z ogórkiem i rzodkiewką
Natka z dwóch pęczków rzodkiewek, dobrze ją umyć i pokroić na drobno. Posypać szczyptą soli i wymieszać. Dwa duże ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę. Trzy duże rzodkiewki także kroimy w drobną kosteczkę.

Łączymy wszystkie składniki i dolewamy łyżkę oleju słonecznikowego. Na koniec dodajemy trzy łyżki zalewy z ogórków konserwowych. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą.
surówka z liści rzodkiewki z ogórkiem i rzodkiewką
natkę rzodkiewki kroimy na drobno i dodajemy szczyptę soli
surówka z liści rzodkiewki z ogórkiem i rzodkiewką
dwa ogórki konserwowe kroimy drobną kosteczkę
surówka z liści rzodkiewki z ogórkiem i rzodkiewką
rzodkiewki kroimy w bardzo drobną kosteczkę
surówka z liści rzodkiewki z ogórkiem i rzodkiewką
wszystkie składniki mieszamy i dodajemy łyżkę oleju oraz trzy łyżki zalewy z ogórków konserwowych