Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Rzodkiewki duszone z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonały dodatek do obiadu.

Rzodkiewki duszone z marchewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rzodkiewki duszone z marchewką

 

  • 1/2 pęczka rzodkiewek
  • 2 średnie marchewki
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 3 czubate łyżeczki serka twarogowego naturalnego

Sposób przygotowania:

Rzodkiewki duszone z marchewką
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Czosnek posiekać. Rzodkiewki oczyścić, umyć i przekroić na 4 części. Marchewki obrać i pokroić w półplasterki. Czosnek, rzodkiewki i marchewki dodać do cebuli, wymieszać i smażyć razem ok. 5 minut. Do warzyw wlać szklankę wody, dodać sól i pieprz. Dusić pod przykryciem do miękkości. Jak wszystkie warzywa będą już miękkie, a płyn odparuje, dodać serek. Wszystko wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Rzodkiewki duszone z marchewką
Cebula pokrojona w kostkę i zeszklona na oleju.
Rzodkiewki duszone z marchewką
Posiekany czosnek i pokrojone marchewki i rzodkiewki.
Rzodkiewki duszone z marchewką
Czosnek rzodkiewki i marchewki dodane do cebuli i smażone razem.
Rzodkiewki duszone z marchewką
Serek twarogowy dodany do miękkich warzyw.

Tagi:

marchewka