Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Sadlaczki z konfiturą z dzikiej róży

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasteczka smakują jak robione z ciasta francuskiego. Zachowują długo świeżość przetrzymywane w pudełeczku z przykryciem.

Sadlaczki z konfiturą z dzikiej róży Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sadlaczki z konfiturą z dzikiej róży

 

  • Mąka - 1/2 kg
  • Sadło - 30 dag
  • jajko - 1 szt
  • śmietana - 3 łyżki
  • cukier puder - 1/4 szklanki

Sposób przygotowania:

Sadlaczki z konfiturą z dzikiej róży
Z sadła wyjąć tylko miękkie części, odrzucić wszystkie błonki. Zemleć w maszynce do mięsa. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać kółka szklanką, na każde kółeczko nałożyć trochę konfitury, skleić brzegi. U łożyć w formie na papierze do pieczenia. Upiec na jasnozłoty kolor, około 20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Sadlaczki z konfiturą z dzikiej róży
Z podanych składników zagnieśc ciasto, pozostawić tylko cukier puder
Sadlaczki z konfiturą z dzikiej róży
Ciasto szybko i łatwo się można zagnieść
Sadlaczki z konfiturą z dzikiej róży
Pierożki rozłożyć na papierze do pieczenia w formie

Tagi:

jajko jajka