Sposób przygotowania:
Sadlaczki z konfiturą z dzikiej róży
Z sadła wyjąć tylko miękkie części, odrzucić wszystkie błonki. Zemleć w maszynce do mięsa. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać kółka szklanką, na każde kółeczko nałożyć trochę konfitury, skleić brzegi. U łożyć w formie na papierze do pieczenia. Upiec na jasnozłoty kolor, około 20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
![Sadlaczki z konfiturą z dzikiej róży Sadlaczki z konfiturą z dzikiej róży](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sadlaczki-z-konfitura-z-dzikiej-rozy-294879.jpg)
![Sadlaczki z konfiturą z dzikiej róży Sadlaczki z konfiturą z dzikiej róży](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sadlaczki-z-konfitura-z-dzikiej-rozy-294880.jpg)
![Sadlaczki z konfiturą z dzikiej róży Sadlaczki z konfiturą z dzikiej róży](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sadlaczki-z-konfitura-z-dzikiej-rozy-294882.jpg)