Sposób przygotowania:
Sajgonki wykwintne
Papier ryżowy namoczyć w zimnej wodzie. Gdy zmięknie osączyć. Makaron moczyć w gorącej wodzie przez 10 minut, osaczyć i pokroić na kawałki długości 3 cm. Cebule i cebulki drobno posiekać. Mięso krabów drobno pokroić; wymieszać z mielonym mięsem wieprzowym, makaronem, solą, pieprzem, pastą z krewetek i pietruszką (powinna powstać gładka masa). Na każdy krążek ryżowy nałożyć po dwie czubate łyżeczki nadzienia i nieco ugnieść. Zagiąć brzegi krążków, aby pod- czas gotowania nadzienie nie wypłynęło, a następnie zwinąć jak gołąbki. Brzegi zwilżyć i zacisnąć. W rondlu podgrzać olej do temperatury 140 °C. Smażyć roladki przez 7 — 8 minut na złotożółty kolor i osączyć z tłuszczu.