Sposób przygotowania:
Miętus a'la ,, wietnamski,, wąż
Przygotować marynatę z oleju, chilli, imbiru, konfitury, skórki cytryny, octu ryżowego, octu sojowego miodu i zalać nią oczyszczoną rybę. Pozostawić w marynacie obracając rybę by cała nią przeszła. Wyjąć rybę, osuszyć i usmażyć w woku na rozgrzanym oleju.
Kapustę lekko posolić i posypać brązowym cukrem i skrobią - wymieszać. Dorzucić kapustę do ryby i chwilę smażyć mieszając.
Wlać resztę marynaty. Przykryć na moment. Doprawić do smaku.
Podawać posypane natką i dymką. Można podać dodatkowo ryż ugotowany na sypko .
Kapustę lekko posolić i posypać brązowym cukrem i skrobią - wymieszać. Dorzucić kapustę do ryby i chwilę smażyć mieszając.
Wlać resztę marynaty. Przykryć na moment. Doprawić do smaku.
Podawać posypane natką i dymką. Można podać dodatkowo ryż ugotowany na sypko .