monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Sał. z pekinki z kiełkami fasoli mung i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zapraszam serdecznie na lekką kolację:)

Sał. z pekinki z kiełkami fasoli mung i jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sał. z pekinki z kiełkami fasoli mung i jajkiem

 

  • 60 g pekinki
  • 60 g ogórka
  • 4 pomidorki cherry
  • 2 plastry czerwonej cebuli
  • 1 łyżka kiełków fasoli mung ze słoika
  • 2 jajka
  • Sól,pieprz
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 15 g słonecznika

 

Sposób przygotowania:

Sał. z pekinki z kiełkami fasoli mung i jajkiem
Warzywa umyć i dobrze osuszyć. Pekinkę pokroić w cienkie piórka. Ogórka ( nie obranego) pokroić w małą kostkę. Pomidorki przekroić na połówki. Cebulkę drobniutko posiekać. Fasolę dobrze odcisnąć i drobno posiekać. Doprawić solą i pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszać. Odstawić na 30 minut do lodówki. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Pokroić na ćwiartki. Słonecznik uprażyć na suchej i czystej patelni. Sałatkę przed podaniem posypać słonecznikiem i ułożyć cząstki jajka. Smacznego!
Sał. z pekinki z kiełkami fasoli mung i jajkiem
do pekinki dodać pokrojonego ogórka
Sał. z pekinki z kiełkami fasoli mung i jajkiem
pomidorki pokroić na połówki i dodać do miski
Sał. z pekinki z kiełkami fasoli mung i jajkiem
kiełki i cebule drobno posiekać i dodać do miski
Sał. z pekinki z kiełkami fasoli mung i jajkiem
posypać prażonym słonecznikiem i ułożyć jajko