Sposób przygotowania:
Sałata lodowa w sosie z jajkami
Do miski wlewamy śmietanę i dodajemy majonez, przyprawiamy solą i bazylią.
Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki sosu.
Rzodkiewki płuczemy i kroimy w plasterki i półplasterki.
Ogórka obieramy i kroimy w ćwierć plasterki, dorzucamy do miski.
Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kawałki.
Wrzucamy do miski i całość dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy porwane kawałki sałaty lodowej i ponownie mieszamy sałatkę.
Jajka gotujemy na twardo, ostudzone obieramy ze skorupek i kroimy w ósemki.
Wrzucamy do miski i delikatnie mieszamy, żeby nie rozpadły się żółtka.
Sałatka jest już gotowa do podania.
Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki sosu.
Rzodkiewki płuczemy i kroimy w plasterki i półplasterki.
Ogórka obieramy i kroimy w ćwierć plasterki, dorzucamy do miski.
Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kawałki.
Wrzucamy do miski i całość dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy porwane kawałki sałaty lodowej i ponownie mieszamy sałatkę.
Jajka gotujemy na twardo, ostudzone obieramy ze skorupek i kroimy w ósemki.
Wrzucamy do miski i delikatnie mieszamy, żeby nie rozpadły się żółtka.
Sałatka jest już gotowa do podania.