Sposób przygotowania:
Sałata z warzywami, fetą i jajkiem
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski.Pomidory i ogórka obieramy ze skórki. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki a ogórka w ćwierć plasterki.
Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę. Ze śmietany, majonezu, ząbków czosnku, soli, oregano i bazylii przygotowujemy sos czosnkowy.
Połowę sosu wlewamy do miski z sałatką i dokładnie mieszamy. Następnie dorzucamy pokrojoną w kosteczkę Fetę.
Lekko mieszamy sałatkę.Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy i kroimy w ćwiartki, układamy na wierzchu sałatki. Na sam koniec sałatkę ponownie polewamy pozostałym sosem.
Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę. Ze śmietany, majonezu, ząbków czosnku, soli, oregano i bazylii przygotowujemy sos czosnkowy.
Połowę sosu wlewamy do miski z sałatką i dokładnie mieszamy. Następnie dorzucamy pokrojoną w kosteczkę Fetę.
Lekko mieszamy sałatkę.Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy i kroimy w ćwiartki, układamy na wierzchu sałatki. Na sam koniec sałatkę ponownie polewamy pozostałym sosem.