BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1259]

Sałata w śmietanie z koperkiem do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam dzisiaj sałatę zieloną w śmietanie, którą bardzo często przygotowuję do obiadu. Robi się ją bardzo prosto, szybko, a przede wszystkim jest bardzo smaczna. Wzbogacona o smak koperku to dodatkowy + tej potrawy.

Sałata w śmietanie z koperkiem do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałata w śmietanie z koperkiem do obiadu

 

  • sałata zielona 1 szt,
  • ocet do smaku,
  • cukier do smaku,
  • sól i pieprz po szczypcie,
  • śmietana 18 % 400 ml,
  • koperek zielony 1/2 pęczka,
  • Rada
  • śmietanę można wymieszać z jogurtem naturalnym.

Sposób przygotowania:

Sałata w śmietanie z koperkiem do obiadu
Sałatę zieloną obieramy z brzydkich liści, myjemy i osuszamy a następnie rwiemy na kawałki.

Do tak przygotowanej sałatki zielonej dodajemy ocet, cukier odrobina pieprzu i soli do smaku. Dodajemy śmietanę, całość dokładnie mieszamy.

Koperek oczyszczamy, płuczemy, a następnie szatkujemy i dodajemy do sałaty ponownie mieszamy.

Tak przygotowaną sałatę zieloną schładzamy w lodówce i podajemy do drugiego dania.
Sałata w śmietanie z koperkiem do obiadu
Sałatę zieloną oczyszczamy płuczemy,osuszamy i rwiemy na kawałki
Sałata w śmietanie z koperkiem do obiadu
Dodajemy ocet, cukier odrobinę pieprzu i soli oraz śmietanę
Sałata w śmietanie z koperkiem do obiadu
Po wymieszaniu dodajemy poszatkowany koperek
Sałata w śmietanie z koperkiem do obiadu
Całość dokładnie mieszamy i schładzamy w lodówce