Sposób przygotowania:
Sałatka z łososiem, mango i rukwią wodną
1. Łososia umyłam, odcięłam skórę, skropiłam sokiem z cytryny, doprawiłam sola, pieprzem, zawinęłam w folię aluminiową i upiekłam w piekarniku przez pół godziny. Ostudziłam.
2. Pomidor pokroiła w ósemki, a mango w kostkę. Składniki miksu sałat umyłam i osuszyłam w wirówce.
3. Teraz dressing: sok z limonki zmieszałam z oliwą i wodą, dodałam sól i pieprz, posiekaną miętę i roztłuczoną w moździerzu kolendrę.
4. Na talerzu ułożyłam sałaty, pomidory, łososia. Polałam dressingiem, dodałam mango, obrzuciłam rukwią wodną i gotowe!
2. Pomidor pokroiła w ósemki, a mango w kostkę. Składniki miksu sałat umyłam i osuszyłam w wirówce.
3. Teraz dressing: sok z limonki zmieszałam z oliwą i wodą, dodałam sól i pieprz, posiekaną miętę i roztłuczoną w moździerzu kolendrę.
4. Na talerzu ułożyłam sałaty, pomidory, łososia. Polałam dressingiem, dodałam mango, obrzuciłam rukwią wodną i gotowe!