jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Sałata z czerwoną fasolą i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka sałatka do obiadu z dodatkiem czerwonej fasoli, kukurydzy, mozzarelli, sałat mieszanek. Przyprawiłam sosem greckim i gotowe.

Sałata z czerwoną fasolą i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałata z czerwoną fasolą i mozzarellą

 

  • sałata masłowa 3 listki
  • sałata lodowa 2 -3 listki
  • mix sałat 30 g
  • sól i pieprz do smaku
  • fasolka czerwona z puszki 1/2 puszki
  • majonez 1 łyżka
  • jogurt naturalny 3- 4 łyżki
  • ser feta 1 opakowanie
  • sałata masłowa 3 listki
  • sałata lodowa 2 -3 listki
  • mix sałat 30 g
  • fasolka czerwona z puszki 1/2 puszki
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • olej 1 łyżka
  • woda 1 łyżka
  • mozzarella 1 -2 kulek
  • ogórki konserwowe 1-2 szt.
  • kukurydza z puszki 1/2 szt.
  • sos grecki 1 szt.

Sposób przygotowania:

Sałata z czerwoną fasolą i mozzarellą
Sałatki różne mieszaka i masłowa zielona umyć i osuszyć w wirówce do sałaty. Następnie porwać na małe kawałki.

Mozzarellę pokroić w kostkę, fasolę czerwoną osączyć z zalewy. Kukurydzę osączyć z zalewy, ogórki konserwowe pokroić w kostkę. W miseczce zmieszać mix sałat i sałatę masłową, lub lodową, dodać fasolę czerwoną z puszki, mozzarellę pokrojoną w kostkę, ogórek w kostkę, kukurydzę z puszki.

Wymieszać i przyprawić sosem greckim rozmieszanym z olejem i jogurtem naturalnym.
Sałata z czerwoną fasolą i fetą
Sałatkę masłową opłukałam i osuszyłam w wirówce do sałaty
Sałata z czerwoną fasolą i fetą
Osuszoną sałatkę masłową ,może być inna porwać na małe kawałki
Sałata z czerwoną fasolą i fetą
ogórki konserwowe pokroić najpierw w ósemki i później w kosatkę
Sałata z czerwoną fasolą i fetą
Do miseczki włożyć porwaną sałatę i resztę składników,przyprawić