Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanym serem halloumi i warzywami
Ser pokroić w plastry o grubości ok 1 cm. Patelnię grillową rozgrzać, skropić delikatnie olejem i ułożyć plastry sera. Grillować z każdej strony aż na serze pojawią się przyrumienione prążki.
Na talerzu ułożyć listki. Rzodkiewkę pokroić w ćwiartki, ogórka obrać i pokroić w grubsze pół plasty. Pokrojone warzywa ułożyć na listkach.
Na środku ułożyć grillowane plasterki sera. Wkoło ułożyć połówki pomidorków koktajlowych. Całośc skropić olejem rydzowym i sosem balsamiczynym.
Od razu podawać.
Na talerzu ułożyć listki. Rzodkiewkę pokroić w ćwiartki, ogórka obrać i pokroić w grubsze pół plasty. Pokrojone warzywa ułożyć na listkach.
Na środku ułożyć grillowane plasterki sera. Wkoło ułożyć połówki pomidorków koktajlowych. Całośc skropić olejem rydzowym i sosem balsamiczynym.
Od razu podawać.
SylaUla