Sposób przygotowania:
Sałata z pomarańczą
Przygotowanie:
Sałatę kruchą umyć,osuszyć,porwać w dłoniach.Warzywa dokładnie umyć.Papryki skroić ostrym nożem w cienkie krążki,a pomidory zaś pokroić na ćwiartki.Pomarańcze włożyć na moment do wrzącej wody.Wyjąć,osączyć,pokroić ze skórką w cienkie plasterki.Cebulę skroić na półplasterki a oliwki przekroić na połowy-usunąć pestki.Całość wrzucić do salaterki,wymieszać.Olej ( najlepiej słonecznikowy) wymieszać wraz z sokiem cytrynowym.Polać warzywa i owoce.Do smaku dodać szczyptę soli,odrobinę cukru.
Sałatę kruchą umyć,osuszyć,porwać w dłoniach.Warzywa dokładnie umyć.Papryki skroić ostrym nożem w cienkie krążki,a pomidory zaś pokroić na ćwiartki.Pomarańcze włożyć na moment do wrzącej wody.Wyjąć,osączyć,pokroić ze skórką w cienkie plasterki.Cebulę skroić na półplasterki a oliwki przekroić na połowy-usunąć pestki.Całość wrzucić do salaterki,wymieszać.Olej ( najlepiej słonecznikowy) wymieszać wraz z sokiem cytrynowym.Polać warzywa i owoce.Do smaku dodać szczyptę soli,odrobinę cukru.