Sposób przygotowania:
Sałatka a' la kebabPrzygotowanie mięsa:
Pokrojonego w kostkę kurczaka wymieszać dokładnie z przyprawą i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju od czasu do czasu mieszając przez 8 minut. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Wystudzić.
Przygotowanie sosu:
Składniki sosu dokładnie wymieszać.
I warstwa:
Na dno półmiska wyłożyć połowę kurczaka. Następnie groszek i drobno posiekaną cebulę. Posmarować równomiernie 1/3 sosu.
II warstwa:
Wyłożyć pokrojone w plasterki pomidorki, pokryć kolejną 1/3 sosu.
Kończenie sałatki:
Wyłożyć pokrojone w kosteczkę ogórki oraz resztę kurczaka, rozsmarować pozostały sos i posypać posiekaną pekinką. Włożyć do lodówki do schłodzenia na minimum dwie godzinki. Życzę smacznego!
Czekoladka 2