Sposób przygotowania:
Kurczak w cebuli z piekarnika
Duże udka kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, odciąć kuperki, nadmiar tłuszczu. W misce wymieszać przyprawę pikantną do kurczaka z olejem, tymiankiem, solą i mocno natrzeć kurczaka z każdej strony.
Na dnie brytfanny rozsypać talarki cebuli, ułożyć na cebuli udka. Brytfannę przykryć pokrywką, piec w nagrzanym piekarniku na 220C, grzanie góra/dół około 35 minut, następnie w 190C piec jeszcze z 30 minut.
Następnie zdjąć pokrywkę i na termoobiegu, (przypiecze się i odparuje płyn) piec 10-15 minut.
Na dnie brytfanny rozsypać talarki cebuli, ułożyć na cebuli udka. Brytfannę przykryć pokrywką, piec w nagrzanym piekarniku na 220C, grzanie góra/dół około 35 minut, następnie w 190C piec jeszcze z 30 minut.
Następnie zdjąć pokrywkę i na termoobiegu, (przypiecze się i odparuje płyn) piec 10-15 minut.