Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sałatka bankietowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Na bankiety i proszone kolacje

Sałatka bankietowa

Składniki:

Sałatka bankietowa

 

  • 30 dag kiełbasy (np. śląskiej),
  • 20 dag ogórków konserwowych,
  • 3 średnie pomidory,
  • 1 duża cebula,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 10 dag serka homogenizowanego,
  • 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sok z cytryny, sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka bankietowa
Kiełbasę, ogórki i obraną cebulę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Miąższ również pokroić w kostkę. Składniki połączyć i wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Serek wymieszać ze śmietaną i majonezem. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Sosem polać sałatkę. Wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na 1/2 godz.

Tagi:

kielbasa