Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa z feta i pomidorkami koktajlowym
Brokuła pociąć na różyczki, opłukać, ugotować (ok.6 min. w osolonej wodzie- tak, aby kolor był mocno zielony). Odcedzić, podzielić na małe różyczki.
Jajka ugotować na twardo, obrać, pociąć na ósemki. Pomidorki opłukać i pociąć na połówki. Ser feta pokroić w kosteczkę. Czosnek obrać i rozgnieść w prasce. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać czosnek.
Sałatkę układać warstwami: brokuł + jajka + sos czosnkowy + pomidorki + feta (całość układamy dwa razy).
Jajka ugotować na twardo, obrać, pociąć na ósemki. Pomidorki opłukać i pociąć na połówki. Ser feta pokroić w kosteczkę. Czosnek obrać i rozgnieść w prasce. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać czosnek.
Sałatkę układać warstwami: brokuł + jajka + sos czosnkowy + pomidorki + feta (całość układamy dwa razy).