Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa z jajkiem i rzodkiewką
Brokuł podzielić na różyczki, umyć, osączyć. Wrzucić na osolony wrzątek, po 3 minutach odcedzić. Wystudzić. Pora umyć, osuszyć i pokroić.
Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić w kawałki. Razem z porem wrzucić do brokuła. Ogórka obrać, pokroić w kostkę, lekko posolić, wymieszać. Po 10 minutach odcisnąć.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w dużą kostkę. Dodać do reszty składników. Odciśniętego ogórka wrzucić do sałatki, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać.
Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić w kawałki. Razem z porem wrzucić do brokuła. Ogórka obrać, pokroić w kostkę, lekko posolić, wymieszać. Po 10 minutach odcisnąć.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w dużą kostkę. Dodać do reszty składników. Odciśniętego ogórka wrzucić do sałatki, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać.