Sposób przygotowania:
Kotlety z brokuła
Brokuły podzielić na różyczki i ugotować na miękko (ale nie rozgotować) w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Ugotowanego brokuła wystudzić a nastepnie rozgnieść widelcem.
Do rozgniecionego brokuła dodać jajka oraz ok 3 łyżek bułki tartej, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły.
Następnie z masy uformować kotleciki. Dokładnie otoczyć je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Do rozgniecionego brokuła dodać jajka oraz ok 3 łyżek bułki tartej, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły.
Następnie z masy uformować kotleciki. Dokładnie otoczyć je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Magdalena88
niezły kąsek