ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Gofry pizzowe Ewy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Całkiem inny pomysł na gofry. Zawsze robimy na słodko, ale warto spróbować połączenia z serem żółtym, wędliną i pieczarką.

Gofry pizzowe Ewy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gofry pizzowe Ewy

 

Sposób przygotowania:

Gofry pizzowe Ewy
Mąkę, roztopioną margarynę, żółtka, koncentrat pomidorowy i mleko zmiksować. Odstawić na 15 minut.

W tym samym czasie wędlinę drobno pokroić w kostkę.

Ser żółty i pieczarkę zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Do ciasta dodać wędlinę, ser, pieczarkę i przyprawy. Białka ubić na sztywną pianę i dodajemy do ciasta.

Całość dokładnie mieszamy. W natłuszczonej gofrownicy pieczemy na rumiano gofry. 


Gofry pizzowe Ewy
Wędlinę pokroić, a ser i pieczarkę zetrzeć.