Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa z pomidorem i fetą
Brokuły myję, dzielę na mniejsze różyczki, gotuję w lekko posolonej wodzie.
Jajka gotuję, studzę, obieram ze skorupek i kroję w ćwiartki. Pomidory parzę gorącą wodą, obieram ze skórki i kroję w kawałki. Ser feta kroję w równą kostkę. Cebulę obieram i siekam w cienkie piórka.
Na talerzu układam warzywa, ćwiartki jajek na twardo i kostki fety. Oprószam całość delikatnie solą i pieprzem. Na koniec polewam wszystko sosem czosnkowym.
Wstawiam na pół godziny do lodówki.
Jajka gotuję, studzę, obieram ze skorupek i kroję w ćwiartki. Pomidory parzę gorącą wodą, obieram ze skórki i kroję w kawałki. Ser feta kroję w równą kostkę. Cebulę obieram i siekam w cienkie piórka.
Na talerzu układam warzywa, ćwiartki jajek na twardo i kostki fety. Oprószam całość delikatnie solą i pieprzem. Na koniec polewam wszystko sosem czosnkowym.
Wstawiam na pół godziny do lodówki.