Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa z prażonym słonecznikiem
Brokuła dzielimy na różyczki, obgotowujemy do miękkości. Ugotowane na twardo jajka kroimy w grubą kostkę. Ser feta lub ser solankowy kroimy w grubsze kawałki.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę. Białą cebulę pokroiłam w kostkę a czerwoną w talarki. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni na rumiany kolor.
Sałatkę układamy w szklanej misce warstwowo: trochę brokuła, pomidor, 1/2 sera, biała cebula, jajka, słonecznik, brokuły, pozostały ser, czerwona cebula i słonecznik.
Sałatkę podajemy z sosem czosnkowym.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę. Białą cebulę pokroiłam w kostkę a czerwoną w talarki. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni na rumiany kolor.
Sałatkę układamy w szklanej misce warstwowo: trochę brokuła, pomidor, 1/2 sera, biała cebula, jajka, słonecznik, brokuły, pozostały ser, czerwona cebula i słonecznik.
Sałatkę podajemy z sosem czosnkowym.