Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa z tortellini
Przygotować sos czosnkowy. Jogurt wymieszać z majonezem. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę. Doprawić do smaku solą i ziołami.
Gotowy sos odstawić aby smaki się przegryzły.
Brokuły podzielić na małe różyczki i ugotować al'dente. Dobrze osączyć i wystudzić.
Tortellini ugotować. Przelać zimną wodą, dobrze osączyć i wystudzić.
Fetę pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół a jak są duże to na ćwiartki.
Brokuły, pomidorki, tortellini i fetę układać na przemian w dużej szklanej misce.
Każdą warstwę składników polać sosem czosnkowym.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę na wierzchu.
Gotowy sos odstawić aby smaki się przegryzły.
Brokuły podzielić na małe różyczki i ugotować al'dente. Dobrze osączyć i wystudzić.
Tortellini ugotować. Przelać zimną wodą, dobrze osączyć i wystudzić.
Fetę pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół a jak są duże to na ćwiartki.
Brokuły, pomidorki, tortellini i fetę układać na przemian w dużej szklanej misce.
Każdą warstwę składników polać sosem czosnkowym.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę na wierzchu.