reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Buraczki zasmażane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Buraczki można jeść na ciepło z mielonym- pycha, ale również na zimno. Zdarzyło się, że wyjadałam prosto ze słoiczka, tak tak, bo ja to co jest mi w tej chwili nie potrzebne pakuję do słoiczka, pasteryzuje i wyciągam w kolejnych tygodniach.

Buraczki zasmażane

Składniki:

Buraczki zasmażane

 

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmażane

przygotowanie

Buraczki zasmażane
buraczki ścieram robotem kuchennym Kasia

Buraki obieramy i myjemy, a następnie ścieramy na dużych oczkach tarki
Zalewamy wodą, dodajemy sól i kminek i gotujemy 15 minut.

Studzimy

Cebule bardzo drobno siekamy w kosteczkę i szklimy na gorącym oleju, dodajemy 2 łyżki mąki i robimy tradycyjną złotą zasmażkę.

zasmazka

Buraczki zasmażane
buraczki są dość gęste dlatego często mieszamy

Wlewamy zimny wywar- dokładnie mieszamy żeby nie było grudek, dodajemy buraki.

Jeżeli buraczki są za gęste to dolewamy pół szklanki wody.

Na końcu dodajemy obrane i starte jabłko i doprawiamy octem, ew solą i pieprzem.

Oczywiście ostu możecie dać więcej/mniej , to już zależy od Was

Zostawiam tyle ile potrzebuję, resztę przekładam do słoików i pasteryzuje 15 minut.