Sposób przygotowania:
Sałatka z gyrosem
Mięso myjemy, osuszamy. Kroimy w drobną kostkę. Nacieramy pokrojone mięso przyprawą do gyrosa. Pozostawiamy przykryte na ok. 2-3 godz do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso do miękkości. Studzimy.
Kapustę pekińską pozbawiamy wierzchnich liści, szatkujemy w małe paseczki. Cebulkę czerwoną obieramy i drobno kroimy. Ogórki konserwowe odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy na sicie z zalewy.
Do dużej miski dajemy wystudzone mięso,poszatkowaną kapustę pekińską,pokrojoną czerwoną cebulę, odsączoną kukurydzę, lekko odciśnięte pokrojone ogórki konserwowe. Mieszamy wszystko z majonezem, keczupem pikantnym. Doprawiając do smaku solą, pieprzem, odrobiną wegety i paroma kroplami tabasco.
Pozostawiamy na kilka godzin aby składniki w sałatce się przegryzły.
Kapustę pekińską pozbawiamy wierzchnich liści, szatkujemy w małe paseczki. Cebulkę czerwoną obieramy i drobno kroimy. Ogórki konserwowe odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy na sicie z zalewy.
Do dużej miski dajemy wystudzone mięso,poszatkowaną kapustę pekińską,pokrojoną czerwoną cebulę, odsączoną kukurydzę, lekko odciśnięte pokrojone ogórki konserwowe. Mieszamy wszystko z majonezem, keczupem pikantnym. Doprawiając do smaku solą, pieprzem, odrobiną wegety i paroma kroplami tabasco.
Pozostawiamy na kilka godzin aby składniki w sałatce się przegryzły.