Sposób przygotowania:
Sałatka buraczana z papryką - w zalewie octowej
Zalewa;
wodę zagotować dodać ocet i cukier cały czas gotując na małym ogniu.
Cebule i papryczkę oczyścić,obrać, opłuka usunąć nasionka pokroić w kostkę dodać do zalewy.
Gotować około 10 - 15 minut.
Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach dodać do zalewy, wymieszać i odstawić na godzinę.
Wymyte słoiki napełniać sałatką dobrze zakręcić i pasteryzować około 15 minut od zagotowania.
wodę zagotować dodać ocet i cukier cały czas gotując na małym ogniu.
Cebule i papryczkę oczyścić,obrać, opłuka usunąć nasionka pokroić w kostkę dodać do zalewy.
Gotować około 10 - 15 minut.
Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach dodać do zalewy, wymieszać i odstawić na godzinę.
Wymyte słoiki napełniać sałatką dobrze zakręcić i pasteryzować około 15 minut od zagotowania.
gusia1000