Sposób przygotowania:
Sałatka buraczano-ogórkowa
Przygotowanie:
Duże buraki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, gotować aż do miękkości. Pozostawić do ostygnięcia, obrać i dzielić na równe porcje. Ogórki świeże umyć, obrać delikatnie ze skórki i ostrym nożem kroić grube plasterki. Czosnek umyć, obrać i zmiażdżyć dodając sól, wsypać do jogurtu. Wymieszać. Wedle uznania gospodyni dodać przyprawy tj. sól, pieprz, cukier, koperek. Całość wymieszać.Podawać na chłodno.
Duże buraki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, gotować aż do miękkości. Pozostawić do ostygnięcia, obrać i dzielić na równe porcje. Ogórki świeże umyć, obrać delikatnie ze skórki i ostrym nożem kroić grube plasterki. Czosnek umyć, obrać i zmiażdżyć dodając sól, wsypać do jogurtu. Wymieszać. Wedle uznania gospodyni dodać przyprawy tj. sól, pieprz, cukier, koperek. Całość wymieszać.Podawać na chłodno.