Sposób przygotowania:
Sałatka chińskaETAP 1:
Piersi z kurczaka pokroić na filety. Każdy przyprawić solą, czosnkiem, papryką i ostrą przyprawą do grilla. Usmażyć na oleju na patelni. Odsączyć na ręczniku papierowym i pokroić w kostkę.
Kukurydzę i ananasa odsączyć z zalewy. Zupkę chińską przygotować według przepisu na opakowaniu drobno krusząc makaron, a następnie odcedzić makaron od płynu.
Do miski wrzucić kukurydzę, kurczaka, drobno posiekane liście kapusty pekińskiej (tylko zielone części bez białych łodyg), pokrojonego w kostkę ananasa oraz odcedzony makaron.
Wszystko doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Dodać majonez i sos czosnkowy i ponownie dokładnie wymieszać. Sałatkę schłodzić w lodówce a następnie przełożyć do salaterek i podawać.