WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 976]

Sałatka warzywna/jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjna sałatka warzywna/jarzynowa z ugotowanych warzyw oraz z groszku konserwowego zaprawiona musztardą i majonezem.

Sałatka warzywna/jarzynowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka warzywna/jarzynowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka warzywna/jarzynowa

ETAP 1:

Marchewkę i ziemniaka ugotować ze skórką, wystudzić i dopiero obrać. Jajka ugotować na twardo. Fasolę namoczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin i ugotować w lekko osolonej wodzie na miękko. Wystudzić, obrać z łupinek i pokroić na małe kawałki, wrzucić do miski.

Do fasoli dodać odsączony z zalewy groszek. Marchewki i ziemniaka pokroić w kostkę i dodać do miski. Jajka obrać ze skorupek i pokroić w kostkę, dodać do miski. Jabłko obrać, pokroić w kostkę i dodać do miski. Cebulę obrać i drobno posiekać, dodać do warzyw. Ogórki pokroić w kostkę i odcisnąć z nadmiaru soku, dodać do warzyw.

Wszystkie składniki sałatki wymieszać łyżką. Następnie oprószyć solą i pieprzem, dodać musztardę i majonez i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do salaterek i wstawić do lodówki.

Sałatka warzywna/jarzynowa
Sałatka po wymieszaniu z majonezem i musztardą w misce
Sałatka warzywna/jarzynowa
Majonez i musztarda dodane do wymieszanych warzyw
Sałatka warzywna/jarzynowa
Wszystkie składniki sałatki pokrojone i wymieszane
Sałatka warzywna/jarzynowa
Wszystkie składniki sałatki drobno pokrojone wrzucone do miski przed wymieszaniem