Sposób przygotowania:
Sałatka Coleslav
Z białej kapusty usunąć pierwsze, te brzydkie liście. Przeciąć na pół i tą połówkę ponownie na połowę. Poszatkować kapustę, Następnie marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do kapusty Cebulę pokroić w pióra, lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach (tak zrobiłam ja). Także dodać do kapusty.
W kubku lub miseczce zrobić sos:
Majonez połączyć ze śmietana, musztardą i octem, doprawić solą i pieprze - dokładnie wymieszać.
Sosem polać surówkę, wymieszać, aby sos "wtargnął" w każdy zakamarek sałatki.
W kubku lub miseczce zrobić sos:
Majonez połączyć ze śmietana, musztardą i octem, doprawić solą i pieprze - dokładnie wymieszać.
Sosem polać surówkę, wymieszać, aby sos "wtargnął" w każdy zakamarek sałatki.