Sposób przygotowania:
Sałatka curry z kurczakiem i ryżem
Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę. Posypujemy 1 łyżką curry i zostawiamy na około kwadrans.
Następnie smażymy na rozgrzanej oliwie przez kilka minut.
Paprykę oczyszczamy i kroimy w dość drobną kostkę. Dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy oraz usmażonego i pokrojonego na mniejsze kawałki kurczaka.
Ryż gotujemy al dente w osolonej wodzie, a gdy ostygnie, dodajemy do sałatki. Dodajemy również ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajka.
Mieszamy jogurt naturalny z czubatą łyżką curry i dodajemy do sałatki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Następnie smażymy na rozgrzanej oliwie przez kilka minut.
Paprykę oczyszczamy i kroimy w dość drobną kostkę. Dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy oraz usmażonego i pokrojonego na mniejsze kawałki kurczaka.
Ryż gotujemy al dente w osolonej wodzie, a gdy ostygnie, dodajemy do sałatki. Dodajemy również ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajka.
Mieszamy jogurt naturalny z czubatą łyżką curry i dodajemy do sałatki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.