Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 159]

Sałatka curry z selera naciowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i prosta sałatka curry z kurczakiem, selerem naciowym, winogronami i granatem. Idealna na imprezę lub kolację.

Sałatka curry z selera naciowego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka curry z selera naciowego

 

  • 1 op. selera naciowego
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 200 g winogron czerwonych
  • 1/2 granatu
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka curry
  • przyprawa do kurczaka
  • sól, pieprz
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Sałatka curry z selera naciowego
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z niepotrzebnych części i smażyć na rozgrzanej oliwie. Przyprawić przyprawą do kurczaka, curry, pieprzem i solą. Wystudzić.

Selera naciowego i winogron umyć, osuszyć. Seler naciowy pokroić w kostkę, a winogron w ćwiartki. Wyłuskać ziarenka granatu. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać majonez i wymieszać. W razie potrzeby doprawić pieprzem i solą.

Dodawać z grzankami.
Sałatka curry z selera naciowego
Sałatka curry z selera naciowego z tostami gotowa do podania