iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka czerwona z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Fajna ostra sałatka kolacyjna.

Sałatka czerwona z kapusty pekińskiej

Składniki:

Sałatka czerwona z kapusty pekińskiej

 

  • 1 szkl fasola biała,
  • 1/4 szt kapusta pekińska,
  • ketchup mały ostry,
  • 1 łyżka majonez,
  • 1/2 szt cebula biała,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Sałatka czerwona z kapusty pekińskiej
Fasolę świeżą nie suszoną kolorową może być perłowa czy ,jaś .Gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej ..Odcedzamy studzimy . Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę .Kapustę kroimy w paseczki .Wszystkie składniki mieszamy .Dodajemy obraną i posiekaną cebulę .Do 1 łyżki majonezu dodajemy ketchup ok 3 łyżki ,żeby był ładny kolor czerwony . Sos dodajemy do sałatki mieszamy dokładnie .Odstawiamy żeby smaki połączyły się .

Tagi:

kapusta