Sposób przygotowania:
Sałatka Czosnkowa.
1.Ogórki oczyścić i obrać. Zetrzeć na szatkownicy lub pokroić w cieniutkie plasterki. Cebule pokroić w półplasterki. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać lub przepuścić przez praskę. Wszystko doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać.
2.Dodać niewielką ilość oleju. Przygotować sos winegret według przepisu podanego na opakowaniu i przyprawić nim sałatkę. Starannie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Podawać jako dodatek do różnorodnego rodzaju mięs bądź jako samodzielne danie z białym pieczywem lub posypanym koperkiem pieczonymi ziemniaczkami.
2.Dodać niewielką ilość oleju. Przygotować sos winegret według przepisu podanego na opakowaniu i przyprawić nim sałatkę. Starannie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Podawać jako dodatek do różnorodnego rodzaju mięs bądź jako samodzielne danie z białym pieczywem lub posypanym koperkiem pieczonymi ziemniaczkami.