Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Sałatka do grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tylko kilka chwil, a przygotujesz smaczną sałatkę, którą podasz jako dodatek do mięsa. Koniecznie dodaj musztardę, która sprawi, że sałatka będzie miała wyrazisty smak

Sałatka do grilla

Składniki:

Sałatka do grilla

 

  • 1 główka sałaty
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 ogórek świeży
  • 1 cebula czerwona
  • 2 papryki czerwone
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • Sól

Sposób przygotowania:

Sałatka do grilla

I

Sałatka do grilla
Przygotowanie papryki, paprykę oczyszczamy z nasion, smarujemy olejem i pieczemy.

1. Papryki myję, usuwam nasiona, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję delikatnie olejem i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. Po upieczeniu studzę, usuwam skórkę, a paprykę drobno kroję

II

Sałatka do grilla
Przygotowanie wszystkich warzyw, warzywa myjemy, obieramy, kroimy.

2. Sałatę myję, rwę na mniejsze kawałki, rzodkiewki kroję drobno.
3. Cebulę obieram, kroję drobno, ogórka obieram, kroję w kostkę.

III

Sałatka do grilla
Przygotowanie sou i łączenie z warzywami.

4. Do naczynia wlewam oliwę, ocet, dodaję musztardę, wsypuję sól, mieszam wszystko razem, łączę z warzywami.

IV

5. Sałatka gotowa.
6. Smacznego