Sposób przygotowania:
Sałatka do grilla
Ziemniaki i marchewkę płuczemy i gotujemy w mundurkach - jak do sałatki jarzynowej. Ugotowane odstawiamy na bok i studzimy. Kiszone ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy i odstawiamy.
Ostudzone ziemniaki i marchewkę kroimy w plasterki, dodajemy ogórki i kukurydzę. Mieszamy.
Sos: Jogurt naturalny mieszamy z solą, pieprzem i musztardą. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki lub/i koperek. Mieszamy.
Najlepiej smakuje kiedy się trochę "przegryzie".
Ostudzone ziemniaki i marchewkę kroimy w plasterki, dodajemy ogórki i kukurydzę. Mieszamy.
Sos: Jogurt naturalny mieszamy z solą, pieprzem i musztardą. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki lub/i koperek. Mieszamy.
Najlepiej smakuje kiedy się trochę "przegryzie".