Sposób przygotowania:
Sałatka Eli w chrupiących miseczkachprzygotowanie miseczek
Papryki opłukać i osuszyć. Z papryk odciąć czapeczki. Usunąć szypułki i nasiona. Brzegi papryk wyciąć w ząbki.
przygotowanie składników sałatki
Pozostałą paprykę pokroić w słupki
przygotowanie składników sałatki cd
Pomidorki opłukać, osuszyć i pokroić na ćwiartki.
przygotowanie składników sałatki cd
Ser wylać na durszlak i odsączyć.
przygotowanie składników sałatki cd
Roszponkę opłukać i osuszyć.
przygotowanie składników sałatki cd
Rukolę opłukać i osuszyć.
przygotowanie składników sałatki cd
Szynkę konserwową pokroić w kostkę.
przygotowanie sałatki
Wszystkie przygotowane składniki sałatki włożyć do miski i wymieszać.
Przygotowanie sosu
Do słoika wlać olej i ocet jabłkowy. Dodać cukier, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Słoik zakręcić i energicznie nim potrząsać aż składniki się połączą w emulsję.
podawanie sałatki
Sałatkę nałożyć do paprykowych miseczek. Sałatkę która pozostała podać w misce. Sos dodać przed samym podaniem.
Smacznego !
gusia1000