Sposób przygotowania:
Sałatka owocowa Eli w tortilliprzygotowanie składników
Melon umyć i osuszyć. Przekroić melon na pół i wyjąć nasiona. Usunąć skórę i pokroić miąższ w kostkę.
przygotowanie składników cd
Truskawki opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Usunąć szypułki i pokroić truskawki na połówki
przygotowanie składników cd
Gruszkę opłukać i osuszyć. Obrać gruszkę ze skórki, przekroić na pół i usunąć gniazdo nasienne. Miąższ gruszki pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
przygotowanie składników cd
Ser camembert pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Przygotować szynkę szwarwaldzką.
przygotowanie składników cd
Orzechy włoskie wyłuskać i pokroić.
przygotowanie składników cd
Roszponkę opłukać i osuszyć.
przygotowanie sałatki
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski i wymieszać.
przygotowanie sosu
Do słoika wlać olej i ocet jabłkowy. Dodać miód, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Słoik zakręcić i energicznie nim potrząsać aż składniki się połączą w emulsję.
przygotowanie tortilli
Tortille podgrzać na suchej patelni i zwinąć w rożki. Końcówki owinąć folią aluminiową.
podawanie sałatki
Do rożków włożyć sałatkę. Resztę sałatki włożyć do kieliszków. Sos wlać do sałatki przed samym podaniem. Smacznego !
gusia1000