kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Sałatka fasolowo-pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zimą do sałatki fasolowo-pieczarkowej zamiast papryki można dodać jabłko, a zamiast zielonego ogórka, ogórka konserwowego.

Sałatka fasolowo-pieczarkowa

Składniki:

Sałatka fasolowo-pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka fasolowo-pieczarkowa
Z majonezu, kefiru i śmietany zrobić sos, doprawić solą i kilkoma kroplami koniaku, dodać nieco soku z cytryny i 3 rozgniecione żółtka jajek ugotowanych na twardo. Fasolę ugotować, pieczarki pokroić w plasterki, białka ugotowane na twardo, paprykę i ogórka drobno pokroić i wymieszać wszystko z sosem. Z wierzchu posypać posiekaną zieloną pietruszką lub kawałkiem naci selera i wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Tagi:

jajko jajka